Ik word vrijwilliger

Buurtbusvereniging Capelle (BVC)

Het is een lang gekoesterde wens van veel inwoners van Capelle aan den IJssel om een OV-verbinding tussen de diverse wijken te krijgen. Ook het Capelse College onderschrijft deze behoefte en heeft recent op diverse fronten initiatief genomen. De komst van de Capelse buurtbus speelt hierop in. De bus verbindt bijvoorbeeld bewoners van Schollevaar en Capelle-West met het stadshart van Capelle en het IJsselland ziekenhuis.

De buurtbusvereniging Capelle (BVC) draagt o.a. zorg voor de inzet van de vrijwilligers, de inroostering van de chauffeurs en hun vervanging bij ziekte. De gemeente krijgt voor de buurtbus een subsidie van de Metropool Regio Rotterdam Den Haag op basis van de beleidslijn Maatwerk Openbaar Vervoer.

De voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel is opgesteld door de RET en afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.

  • Een buurtbus, ook wel wijkbus genoemd, is een in 1977 ingevoerde vorm van openbaar vervoer, waarmee dunbevolkte gebieden of wijken volgens vaste route en dienstregeling verbonden worden meestal via een uurs- of twee-uursdienst.
  • Om de exploitatiekosten laag te houden wordt de 8-persoonsbuurtbus bestuurd door vrijwilligers.
  • Deze kleine autobus mag met rijbewijs B (personenauto) gereden worden.
  • Wettelijk is bepaald dat er geen staanplaatsen mogen zijn gelet op de veiligheid van passagiers. Daarom kunnen er niet meer dan acht personen meerijden.
  • De buurtbus is een openbaar vervoermiddel voor iedereen, oud of jong, waar je geen lid van hoeft te zijn.
  • We rijden met 8-persoonsbussen, die voldoende ruimte biedt voor uw rollator of bagage. De buurtbus is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen of scootmobielen. Passagiers met een rollator of met een inklapbare kinderwagen kunnen wel mee na beoordeling van de chauffeur.

Wij hopen u binnenkort als onze gast te mogen begroeten en vervoeren u graag naar uw plaats van bestemming. Mocht u vragen hebben of willen reageren, dan kunt via deze site contact met ons opnemen. Ook kunt u direct een email sturen naar info@buurtbuscapelle.nl.

Ik neem contact op

De Buurtbusvereniging Capelle is ingeschreven bij de KvK onder registratienummer 7309267 en heeft als bankrekeningnummer NL92 INGB 0008 5529 88.

Aantal bezoekers: 4060

Show Buttons
Hide Buttons