Welke gratis reizen abonnement zijn beschikbaar?

Gratis OV-abonnementen van de RET zijn er voor AOW-gerechtigden in Rotterdam en Capelle. In Rotterdam zijn ook gratis OV-abonnementen voor kinderen.
Het Vrij Reizen abonnement is geldig van maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur. In het weekend en op feestdagen de hele dag. Meer informatie per doelgroep in de vragen hierna.


 • Een gratis RET-abonnement?

  Iedereen moet inchecken om toegang te krijgen tot de buurtbus.Kinderen vanaf 4 jaar ook. Op de OV-chipkaart staat of je gratis mag reizen. Staat deze vermelding niet op uw OV-chipkaart en behoort u wel tot de doelgroep voor gratis reizen, vraag dan een abonnement aan.
  Op de website buurtbus https://www.buurtbuscapelle.nl/ is een verwijsknop te vinden. Daarmee wordt u doorgestuurd naar gemeente Rotterdam en Capelle om de aanvraag in te dienen voor een gratis abonnement.

 • Hoe werkt vrij reizen van kinderen (Rotterdam)?

  Kinderen t/m jaar 11 in Rotterdam kunnen voor een proef in 2022 vrij reizen. Voor iedereen die gebruik maakt van de (buurt)bus, is wel een vervoerbewijs nodig. Gratis reizen van de kinderen moet ook op de OV-chipkaart staan, net zoals dat voor ouderen is.
 • Hoe werkt vrij reizen voor AOW-gerechtigden?
  AOW-gerechtigden hebben vanuit de gemeente Rotterdam en Capelle aan den IJssel recht op gratis vervoer met de RET binnen het vervoersgebied exclusief de E lijn tussen Berkel Westpolder en Den Haag Centraal. Hiervoor heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig en dient het reisproduct Gratis OV voor AOW-gerechtigden op de OV-chipkaart te worden geladen. Dit kan bij een RET-servicepunt of via een OV-chipkaartautomaat op de metrostations of de winkels van Albert Heijn, Primera en Tabac&Gifts. Gratis reizen geldt op werkdagen vanaf 09:00, op zaterdag, zondag en nationale feestdagen kunt u de gehele dag gratis reizen.

 • Informatiepunt voor ouderen Prins Alexander
  In de wijk Prins Alexander kunnen Rotterdamse ouderen terecht als er vragen zijn over het gebruik van de OV-kaart. In het Digi-café (op maandagmiddag) en Checkpoint (op vrijdagmiddag) in het Huis van de Wijk Lage Land. Daar helpen vrijwilligers bij het uploaden van producten (of saldo) op de OV-chipkaart. Zie ook: Buurtwerk.nl – Checkpoint en DigiCafé – Buurtwerk.nl

 • Tourist Day Ticket
  Op bezoek in de provincie Zuid-Holland en gedurende 1 dag onbeperkt reizen met de bus-, tram- en metrolijnen van RET, HTM, Arriva, Connexxion, Qbuzz, EBS en Waterbus? Het Tourist Day Ticket is speciaal voor binnenlandse- en buitenlandse toeristen die de regio willen verkennen.

Print Friendly, PDF & Email