D2B1

 

Aanvang dienst 10.30 uur Gemeentewerf

TANKEN DINSDAG EN DONDERDAG

Op iedere dinsdag en donderdag moet er na eerste aankomst op Capelsebrug om 11.02 uur diesel getankt worden in Krimpen aan den IJssel.
Daartoe dient het tankpasje van de buurtbus te worden gebruik. De gemiddelde inname van brandstof daar is circa 30 liter diesel per tankbeurt.
Dat is voldoende voor de eerstvolgende twee werkdagen.

Op deze twee dagen zijn de geplande tankbeurten om 11.02 uur rijdt de eerste bus en om 12.02 uur rijdt de tweede bus vanuit eindhalte Capelsebrug richting Krimpen aan den IJssel, tankt daar en rijdt weer terug naar de beginhalte op Capelsebrug. Per tankbeurt wordt er circa 30 liter aan diesel getankt. Dit blijkt ruim voldoende voor 2 eerstvolgende werkdagen.

Procedure

  1. Parkeer de buurtbus in de juiste positie bij de pomp (verplaats zonodig de bus enige tientallen centimeters, indien hettanken niet lukt)
  2. Hang eerst de slang van de pomp in de tank van de buurtbus
  3. Pak de tankpas en ga naar de kaarlezer
  4. Trek de tankpas rustig van BENEDEN naar BOVEN door de kaartlezer met de magneetstrip NAAR VOREN gericht (zichtbaar)
  5. Het gele lampje op de display gaat branden en circa 2 seconden later treedt de pomp met een klik in werking (dat is hoorbaar)
  6. Je kunt nu met de hand tanken (vol = vol)
  7. Berg het pasje weer op in het blikje en noteer gelijk de lijst het AANTAL getankte liters diesel en de KILOMETERSTAND van de bus.

Na het tanken keren buurtbussen terug naar Capelsebrug om daar na een pauze van circa 15 minuten weer als 607 te vertrekken naar Schollevaar.
De bus keert na het tanken eerst weer terug naar Capelsebrug en vertrekt na een pauze van circa 15 minuten als lijndienst 607 naar Schollevaar..

Print Friendly, PDF & Email