Gezocht: Vrijwilligers als chauffeurs Capelse Buurtbus

Capelle aan den IJssel zoekt vrijwilligersdie als chauffeurs op de buurtbus Capelle – Kralingse Veer gaan rijden. Als chauffeur rijdt u ten minste eens per 2 weken een dienst van 6 uur.

Geïnteresseerde chauffeurs, zowel mannen als vrouwen, kunnen zich aanmelden bij de vereniging.

Het is de bedoeling dat deze buurtbus de Capelse wijken Middelwatering, Schollevaar, Schenkel (IJsselland-ziekenhuis), ’s-Gravenland, Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingse Veer rechtstreeks met elkaar verbindt.

Meld u aan via:

www.capellebouwtaandestad.nl/buurtbus 
telefoonnummer 14010

De buurtbus is een 8-persoonstaxibus. Voor de vaste route met 3 busjes zijn ten minste 45 vrijwilligers nodig. Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel biedt de bij-behorende opleiding gratis aan. Dit doen ze samen met onder andere de RET.

Capelle aan den IJssel zoekt op korte termijn 45 vrijwilligers die als chauffeurs op de buurtbus Capelle – Kralingse Veer gaan rijden.

De buurtbus gaat de RET buslijn 95 vervangen.

Wethouder Van Sluis: de eerste vrijwilligers hebben zich al gemeld!

De buurtbus wordt onderdeel van het OV-netwerk in Capelle aan den IJssel en krijgt een vaste route en dienstregeling. Verantwoordelijk wethouder Verkeer en Openbaar Vervoer Dick van Sluis is verheugd over de geplande komst van de nieuwe buurtbus.

Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk en essentieel dat het centrum, het IJsselland ziekenhuis, de diverse metrohaltes en wijken onderling goed en snel bereikbaar zijn voor onze inwoners. Daarom zetten we graag met andere overheden en partners vol in op dit aanvullend openbare vervoer, in de vorm van deze buurtbus. \
– Wethouder Dick van Sluis

Start wervingscampagne

Binnenkort start de gemeente een wervingscampagne om de benodigde 45 vrijwilligers te vinden. Aanvullend zullen de betrokken partijen via hun eigen netwerken mensen actief gaan benaderen.

Ik verwelkom deze zomer graag veel vrijwillige chauffeurs. De eerste chauffeurs hebben zich al gemeld, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we deze 45 mensen gaan vinden.
– Wethouder Dick van Sluis

Samenwerking diverse overheden en maatschappelijke partners

De buurtbus is een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, de Buurtbusvereniging Capelle (BVC), diverse Wijkoverlegplatform van Capelle aan den IJssel, de RET en de opdrachtgever van het openbaar vervoer in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

De RET heeft de voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel opgesteld en afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.

Print Friendly, PDF & Email