Route 606: De lus door Capelle – West

Zoals bekend, rijdt lijn 606 in een korte lus van en naar het metrostation Capelsebrug. Dit is de GEEL ingetekende route op deze kaart. Een ritje van circa 25 minuten.
Iedereen van ons heeft deze route gereden samen met de twee RET-instructeurs, maar daarbij is toen iets anders uitgelegd / begrepen……

LET OP

Want niet iedereen duidelijk is geworden, is dat de buslijn 606 maar op een- en dezelfde richting door de Doormanstraat rijdt. Dat betekent dat de bus na vertrek vanaf Capelsesbrug altijd door de IJsselmondselaan rijdt, daarna linksaf de IJsseldijk op rijdt, maar daar NIET bij de eerste afslag links de wijk Capelle – West inslaat (bij de lijkkistenfabriek Van Wijk), maar eerst doorrijdt boven op de IJsseldijk en pas bij de tweede afslag links (bij de sportschool) de afrit af richting Capelle West rijdt en linksaf de Doormanstraat inrijdt. Dit om zo weer via de bekende route binnendoor via de industriewijk naar de IJsseldijk te rijden en zo bovenlangs terug te keren naar de IJsselmondselaan en het eindpunt Capelsebrug.

De lus van de 606 wordt dus ALTIJD vanaf Capelsebrug EERST BOVENDIJKS gereden en keert vanaf de Doormanstraat gezien, ONDERDIJKS weer terug via de industriewijk naar Kralingsveer en eindput Capelsebrug.

n.b.
Voor de lijn 607 is het verhaal anders : die rijdt op zowel heen- als terugweg wel gelijk bij de eerste afslag van Capelle West de dijk af richting Doormanstraat.

Print Friendly, PDF & Email