Uitnodiging medische keuring

Alle chauffeurs moeten een beknopt medisch onderzoek ondergaan, een chauffeurskeuring. Er is hiertoe een arbo-organisatie geselecteerd, de ARBO-UNIE (www.arbounie.nl). Dit is de organisatie waar ook alle RET-chauffeurs medisch worden gekeurd.

Maar, niet voor iedereen van toepassing…..

Heb je al een geldige gezondheidsverklaring en is die bijvoorbeeld nog minimaal 2 jaar geldig dan is het niet noodzakelijk dat je deze keuring opnieuw ondergaat. We weten echter niet op wie dat van toepassing is. We sturen dus iedereen een uitnodiging/oproep voor een keuring, maar beschik je al over een geldig bewijs en kan die nog minimaal 2 jaar mee, dan kan je onderstaande procedure gewoon vergeten. Meldt me wel dat je zo’n bewijs hebt (een gescande kopie is welkom) dan regel ik met de keuringsdienst een afmelding.

Echter, ben je recent goedgekeurd voor je CBR verlenging van je eigen rijbewijs? Dan is dat NIET voldoende! Een chauffeurskeuring richt zich op andere zaken van je gezondheid.

Aanmelden via internet


Per 25 juli 2019 ontvangen alle kandidaten een uitnodiging van de ArboUnie in hun email. Meld je aan via de link in deze email en plan zelf een afspraak op een voor jou meest geschikte datum en tijdstip.

Hierbij kan je zelf kiezen uit een van hun locaties in Nederland. Voor de meesten van ons is dìt op de Max Euwelaan 72, Rotterdam. Dit kantoor ligt vlakbij : in het kantorencomplex Brainpark I dit is schuin tegenover / nabij de Erasmus-universiteit) en op 5 minuten loopafstand van metrostation Kralingse Zoom.

Nadat je de meest geschikte locatie, datum en tijdstip hebt ingevuld, ontvang je vervolgens een bevestiging per email.

Waar moet je op letten?

  • LET OP : Een CBR-keuring is géén Chauffeurskeuring! Ben je dus recent goedgekeurd door het CBR dan is dat niet voldoende, er worden immers andere eisen gesteld!
  • Je moet VOORAF eerst een vragenformulier invullen. Dat krijg je ook toegezonden per email.
  • Je hoeft geen urine mee te nemen in een flesje, wel moet je op het keuringstation een plasje doen voor onderzoek.
  • De medische keuring zelf duurt circa 30 tot 45 minuten, afhankelijk van je medische historie.
  • De kosten voor onderzoek moet je niet zelf vooraf betalen, maar de rekening wordt na afloop van iedere keuring aan de buurtbusvereniging gefactureerd.
  • Ben je goedgekeurd, dan krijg je onmiddellijk na afloop een bewijs (pasje) met een geldigheidsdatum mee naar huis.
  • Uiteindelijk moet iedere chauffeur op de buurtbus dit bewijs altijd direct kunnen tonen als bijvoorbeeld de politie of de RET hier om vraagt.
Print Friendly, PDF & Email