Preview buurtbus Capelle

Om inwoners van Capelle aan den IJssel inzicht te geven in de komst van de buurtbus zijn er hier enige foto’s van de buurtbussen die per 2 september in Capelle aan den IJssel rondrijden tussen de wijken Schollevaar, Oostgaarde, Middelwatering, Capelle – West en het Rotterdamse Kralingsveer.

De Capelse buurtbussen zijn blauw van kleur en worden onderhouden door de RET. Iedere buurtbus mag gedurende de rit maximaal 8 passagiers vervoeren. Ze zijn van het merk FIAT en voorzien van een automatische versnellingsbak. Op de bus is het gewone OV-tarief van toepassing. U kunt dus gewoon instappen met uw OV-chipkaart.

Proefrijden

De komende weken zullen de buurtbussen regelmatig te zien zijn in Capelle. De chauffeurs worden getest en getraind door ervaren instructeurs van de RET. De routes worden door verschollende chauffeurs verkend op bijvoorbeeld snelheid en regelmaat van het dienstrooster.

In Capelle wordt eerst gestart met deze recent technisch goedgekeurde personenbussen.
Over ongeveer 1 jaar zullen de Capelse buurtbussen worden ingeruild tegen spiksplinernieuwe buurtbussen van het merk Mercedes Benz.

Print Friendly, PDF & Email