Update zaterdag 21 september

Niet over de busbaan naar Krimpen.

Er is vandaag een officieel schrijven ontvangen van de gemeente dat – na overleg met de politie – het formeel NIET is toegestaan om met een lege bus via de busbaan over de Algerabrug te rijden naar Krimpen. Op dat moment is de bus namelijk geen lijndienst en dat is een absolute voorwaarde voor de wet. Chauffeurs worden alle geacht dit besluit te kennen en te respecteren.. Een kopie van de brief met het besluit moet voortaan in iedere bus aanwezig zijn.
Lees hier de brief: besluit busbaan algerabrug

Op tijd rijden II

Het meest moeilijke van bus rijden is op tijd aan te komen. Met geen of weinig passagiers bij haltes, schiet je ongemerkt voorbij en bouw je een voorsprong op die niet meer goed valt te maken.
Nogmaals : te laat aankomen bij een halte is vaak niets aan te doen, maar te vroeg voorbij rijden bij een halte kost vaak dankbare passagiers en is een ‘doodzonde’.

Daarom bijgaand een klein hulpmiddel om voor en tijdens je rit met een half oog in de gaten te houden bij het passeren van iedere lege halte. Handig om bij je te hebben tijdens een volgende dienstsrit.

Roosterplanning Oktober komt

Komende weekend wordt de planning voor de maand oktober gemaakt. Uitgangspunten is dat chauffeurs bewust zo veel mogelijk een vaste dag en tijd gaan krijgen. Dat geeft rust en ruimte voor andere zaken. De resterende vrije plaatsen worden dan hierna ingevuld met vrijwilligers uit een ‘vrije’ pool.

Meer/minder?

Wil je na je ervaringen van september meer c.q. minder vaak gaan rijden laat dat graag in een persoonlijke mail weten svp
Dan passen we dergelijke verzoeken zo goed mogelijk in voor de komende maand.

Print Friendly, PDF & Email